Cel mai căutat șef al mafiei din Italia a fost arestat

Șeful fugar al Cosa Nostra, Matteo Messina Denaro, a fost arestat în Sicilia după 30 de ani de când era căutat. El a fost numărul unu pe lista celor mai căutați fugari mafioți din Italia și era fugar din 1993.

Matteo a fost condamnat la închisoare pe viață pentru zeci de crime și pentru că a ordonat războiul mafiot din anii 1990 împotriva statului italian, în care au fost aruncate în aer personalități instituționale de profil și procurorii Giovanni Falcone și Paolo Borsellino.

Messina Denaro, în vârstă de 60 de ani, a fost arestat într-o clinică din Palermo, unde primea tratament, potrivit generalului de carabinieri Pasquale Angelosanto. În timp ce duba care îl transporta trecea pe străzile din Palermo, polițiști purtând cagule au putut fi văzuți îmbrățișându-se, iar localnicii au aplaudat, potrivit POLITICO.

Arestarea va fi văzută ca o victorie pentru guvernul premierului Giorgia Meloni. Ea spune că a intrat în politică din cauza crimelor mafiote și a făcut din lupta împotriva „cancerului” mafiei o prioritate principală în discursul său inaugural în parlament.

Vicepremierul Matteo Salvini, liderul Ligii, partenerul de coaliție al lui Meloni, a declarat: „După treizeci de ani de fugă, superputerea lui Matteo Messina Denaro a ajuns în cătușe… Este o zi frumoasă pentru Italia și una care servește drept avertisment pentru mafie: instituțiile și eroii noștri în uniformă nu renunță niciodată.”

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *