Cehia cumpără 48 de rachete din Israel

Guvernul ceh a anunţat ieri că va achiziţiona din Israel 48 de rachete aer-aer cu rază lungă de acţiune I-Derby, pentru a-şi întări capacităţile de apărare în contextul în care războiul din Ucraina continuă să se desfășoare, informează AFP, potrivit Agerpres.

Membră a NATO, Praga va plăti 2,8 milioane de coroane ceheşti (120 de milioane de dolari) pentru a achiziţiona aceste rachete, ce ar urma să fie livrate până în octombrie 2027.

Rachetele pot distruge drone, elicoptere, avioane şi rachete cu o rază de 80 de kilometri şi la o altitudine de 20 de kilometri.

„Războiul din Ucraina a arătat importanţa apărării împotriva atacurilor aeriene, fie că este vorba de drone sau de forţe aeriene standard”, a declarat ministrul ceh al apărării, Jana Cernochova, într-un comunicat.

Rachetele I-Derby vor veni să completeze patru baterii de sisteme de apărare aeriană cu rază scurtă de acţiune Spyder, pe care Praga le va primi în cadrul unui contract încheiat în 2021, în valoare de 630 de milioane de dolari, a precizat Ministerul Apărării ceh.

Acordul asupra rachetelor urmează să fie semnat până la sfârşitul anului.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *