Cauza morții lui Navalnîi nu este încă clară. Kremlin: Anchetă în desfășurare

Anchetatorii ruşi nu au stabilit deocamdată cauza oficială a morţii liderului opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Autorităţile penitenciare au declarat că acesta a murit subit vineri în urma unei plimbări în colonia penitenciară din Siberia, dincolo de Cercul Polar, în care se afla închis.

Occidentul şi susţinătorii lui Navalnîi au respins această versiune. Lideri occidentali au declarat că liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, este responsabil de moartea opozantului rus, notează Reuters. De remarcat că Putin a făcut niciun comentariu după decesul subit al acestuia.

Mama lui Navalnîi, Liudmila, a fost anunţată sâmbătă, la colonia penitenciară, că fiul său a decedat din cauza „sindromului morţii subite”, un termen vag pentru diferite afecţiuni cardiace care se termină cu moartea, potrivit echipei opozantului rus.

În schimb, ei nu au fost lăsaţi să intre, astăzi, la morga din oraşul arctic Salehard de lângă colonia penitenciară unde autorităţile au spus că el a murit.

Oficial, Kremlinul a declarat astăzi că ancheta oficială privind cauzele morţii în închisoare a liderului opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi este încă în desfăşurare.

„Ancheta este încă în desfăşurare, toate acţiunile necesare sunt în desfăşurare. Dar, în acest moment, rezultatele acestei anchete nu au fost făcute publice şi, de fapt, nu sunt cunoscute”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Navalnîi fusese transferat, în decembrie, în colonia penitenciară IK-3, la nord de Cercul Polar.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *