Cătălin Predoiu: România ar aduce mai multă stabilitate zonei Schengen

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a declarat, astăzi, că România ar putea aduce mai multă stabilitate zonei Schengen, dacă ar fi primită și cu frontierele terestre, potrivit News.ro.

Ministrul Internelor a precizat că o discuţie pe agenda Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne va viza migraţia, iar România are deja progrese importante în această direcție.

”În România, am luat măsuri foarte serioase pentru combaterea migraţiei ilegale. De fapt, am redus migraţia ilegală cu aproximativ 92%”, a spus Cătălin Predoiu, înaintea Consiliului JAI.

Potrivit acestuia, România a reuși să reducă aproape la zero migrația ilegală la frontiera cu Serbia. Anul trecut, au fost înregistrate aproximativ 40 de cazuri de trecere ilegală a frontierei.

„În ceea ce priveşte Acordul de la Dublin, avem o rată de succes de aproximativ 80%”, a spus Cătălin Predoiu, care a subliniat că toate țările europene ar trebui să facă demersuri similare pentru protejarea frontierelor UE.

În lumina acestor eforturi, ministrul a ţinut să precizeze că, atunci când vorbim despre Schengen, ”România ar putea aduce mai multă stabilitate zonei Schengen, ar putea întări zona Schengen şi nu este deloc corect să continuăm să avem doar o integrare parţială în cadrul zonei Schengen”. 

”Este adevărat că am făcut un pas important în decembrie anul trecut, intrând în Schengen cu frontierele aeriene şi maritime, dar cred că acest progres ar trebui urmat de un alt pas chiar în acest an”, a subliniat ministrul Cătălin Predoiu.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *