Cătălin Predoiu resetează întreaga Poliție Română. Tragedia de la 2 Mai a declanșat cutremurul

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a declarat, luni, cu ocazia prezentării raportului privind tragedia din apropierea localităţii 2 Mai, că acest raport reprezintă „baza politico-administrativă” pentru o resetare completă a întregului aparat de aplicare a legii din structurile MAI, dar şi a structurii Ministerului Afacerilor Interne ca atare.

„Voi începe această resetare nu prin strategii şi teorii, ci prin măsuri concrete aplicate în teren, de la bază, din stradă, acolo unde cetăţeanul trebuie să fie protejat. O voi începe din judeţul Constanţa şi o voi extinde treptat în toată ţara. Judeţul Constanţa, alături de Bucureşti, este unul dintre cele mai dificile comunităţi din punctul de vedere al aplicării legii şi al provocărilor implicate de fenomenul criminologic”, a subliniat Predoiu.

„În Constanţa, bătălia cu criminalitatea a fost pierdută în ultimii 5-10 ani.”

„Cert este că la momentul în care vorbim, în Constanţa, bătălia cu criminalitatea a fost pierdută în ultimii 5-10 ani, cel puţin din punctul meu de vedere, şi voi reorganiza acum condiţiile pentru a relansa din nou această bătălie, într-un format şi o echipare care să fie adaptate inamicului din teren. Voi lua, concret, măsurile care urmează: organizarea de sus şi până jos a IPJ Constanţa”, a precizat ministrul.

„Practic, desfiinţez Inspectoratul”

Predoiu a susţinut că întreaga structură organizatorică va fi regândită şi adaptată amplorii fenomenului infracţional specific acestui judeţ şi o nouă echipă managerială de tranziţie va asigura operarea sistemului.

„Practic, desfiinţez Inspectoratul şi îl vom reclădi într-o nouă organizare managerială şi funcţională adaptată la realitatea infracţională din teren. (…) Această nouă structură operaţională va fi rezultatul unei gândiri colective, cu cei mai buni specialişti de care dispunem în ţară în materie de combatere a criminalităţii. Noua organigramă a IPJ Constanţa va fi adoptată prin ordin de ministru emis în cel mult 45 de zile, adică în jurul datei de 15 octombrie”, a detaliat el.

Potrivit ministrului, noul IPJ Constanţa va fi un proiect-pilot, care va servi drept model de orientare pentru restructurarea unităţilor teritoriale ale Poliţiei Române.

Schimbare la Constanţa

Cătălin Predoiu, a anunţat luni că noul şef interimar la IPJ Constanţa este comisarul-şef Mădălina Sorina Vlangăr.

Aceasta îl va înlocui în funcţie pe chestorul de poliţie Constantin Glugă, care şi-a anunţat demisia în urma anchetei privind accidentul de la 2 Mai. Predoiu a anunţat că s-a luat decizia declanşării cercetării prealabile pentru neglijenţă faţă de fostul inspector şef al Poliţiei Judeţene Constanţa.

Facebook

Comentarii

146 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *