Cătălin Predoiu cere DNA să combată corupția din administrația publică, denunțând ”oligarhia administrativ-financiară”

Ministrul Afacerilor Interne a cerut Direcției Naționale Anticorupție (DNA) să acorde atenție ”unei zone pe care aş denumi-o de oligarhie administrativ-financiară, adică o serie de funcţii din aparatul administrativ de stat care sunt ocupate ani de zile de aceleaşi persoane, iar unele dintre ele capătă sentimentul impunităţii”, după cum a declarat Cătălin Predoiu la ședința de bilanț al DNA pentru anul 2023.

”Avem corupţie, evaziune fiscală favorizată de acte de corupţie administrativă, în special în zona vamală, în zona fiscului.” – Cătălin Predoiu

”Sunt date, informaţii certificate de instituţii ale statului că avem acolo corupţie, evaziune fiscală favorizată de acte de corupţie administrativă, în special în zona vamală, în zona fiscului în general, oriunde se manipulează bani şi valori financiare. Cred că trebuie să ne preocupe în aceeaşi măsură, cel puţin, aşa cum în mod firesc trebuie să ne preocupe corupţia politică, și corupţia administrativ-financiară e la fel de gravă”, a subliniat ministrul Predoiu.

Direcţia Naţională Anticorupţie va continua să aibă aceeaşi determinare pentru combaterea fenomenului corupţiei, a precizat Marius Voineag, directorul DNA, la şedinţa de bilanţ, chiar dacă ”suntem perfect conştienţi că avem un context electoral şi că există riscul ca orice facem să fie interpretat şi să stârnească controverse sau discuţii”. „Din păcate, costurile corupţiei rămân neacceptat de mari pentru societatea românească”, a avertizat Voineag.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *