Cătălin Predoiu belügyminiszter bejelentése a Konstanca megyei rendőrség vizsgálatáról

Cătălin Predoiu belügyminiszter hétfő este bejelentette, hogy a május 2-án történt közúti baleset miatt a Konstanca megyei rendőrség főfelügyelőjével szemben hanyagság gyanújával előzetes vizsgálatot fognak indítani.

Sajtótájékoztatóján a miniszter ismertette az ellenőrző testület jelentésének következtetéseit a Konstanca megyei balesettel kapcsolatban, amely két halálos áldozatot követelt.

Predoiu tájékoztatása szerint a jelentésben javasolt egyik intézkedés az előzetes vizsgálat elrendelése a Konstanca megyei rendőrség főfelügyelője ellen, amiért hanyagsággal vádolják, valamint amiért elmulasztotta végrehajtani feletteseitől vagy a törvény által felhatalmazott hatóságoktól kapott utasításokat.

A miniszter hozzátette, hogy a Román Rendőrség parancsnoka további előzetes vizsgálatot rendel el a Konstanca megyei rendőrség több más munkatársa ellen is, ideértve a megyei főfelügyelő-helyettest, a megyei közlekedésrendészet vezetőjét és a mangaliai rendőrség vezetőjét is.

Predoiu emellett bejelentette, hogy hétfőn Adrian Glugă, a Konstanca megyei rendőrség főfelügyelője lemondott tisztségéről.

„A jelentést továbbítani fogom a rendőrség fegyelmi bizottságainak és az ügyészségnek is” – mondta Predoiu.

Facebook

Comentarii

89 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *