Casa Albă: Vom obține, în Congres, banii pentru Ucraina

Consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan, se află la Kiev pentru a transmite că sprijinul SUA pentru Ucraina va continua, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Ajutorul pentru Ucraina este blocat în Congresul american de la sfârşitul anului trecut, punând mai multă presiune asupra trupelor ucrainene deja depăşite, care luptă cu un inamic mai bine înarmat şi mai mare.

„Din perspectiva noastră, suntem încrezători că vom reuşi acest lucru. Vom obţine acest ajutor pentru Ucraina”, a declarat Sullivan.

Oficialul american nu a dat nici un termen pentru sosirea ajutorului, dar a spus că nu este nevoie să vorbim despre un „plan B”, părând să respingă ideea că ajutorul ar putea fi acordat sub forma unui împrumut – teză avansată de fostul președinte Donald Trump.

„Vom obţine un vot puternic bipartizan în Cameră pentru un pachet de asistenţă destinat Ucrainei şi vom scoate banii pe uşă aşa cum ar trebui”, a spus el, adăugând că totul „a durat deja prea mult”.

Trupele ruse ocupă mai mult de a şasea parte din teritoriul Ucrainei şi sunt din nou în ofensivă după ce au rezistat contraofensivei Ucrainei de anul trecut.

Moscova s-a îndreptat spre est, în timp ce trupele ucrainene se confruntă cu o lipsă de muniție de artilerie și există semne de întrebare cu privire la puterea fortificaţiilor lor defensive.

Cu o zi în urmă, și șeful Pentagonului, Lloyd Austin, a dat asigurări, în Germania, la reuniunea Formatului Ramstein, că SUA vor oferi Ucrainei cei 60 miliarde de dolari, asistență militară.

Dar Congresul SUA intră în vacanță pentru două săptămâni, urmând să se întoarcă la lucru pe 8 aprilie.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *