Joe Biden vizitează Polonia

Preşedintele american Joe Biden întreprinde o călătorie în Polonia, la aproape un an de la declanşarea invaziei ruse în Ucraina, a indicat un oficial al Casei Albe, transmite dpa, potrivit Agerpres.

Comandantul şef al forţelor armate americane va continua să exprime sprijinul Statelor Unite faţă de Ucraina pe parcursul vizitei în Polonia, unde va sosi marţi, însă se va limita la aceasta, a indicat duminică purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională, John Kirby.

”Menţinem, evident, un nivel înalt de solidaritate cu poporul ucrainean”, a declarat Kirby.

”Însă nu există planuri ca preşedintele să intre în Ucraina în această călătorie”, a mai spus oficialul american, cu o zi în urmă.

Polonia este pregătită să trimită avioane de luptă MiG Ucrainei dacă SUA vor conduce o coaliţie mai largă pentru transferul de avioane, a afirmat sâmbătă premierul Mateusz Morawiecki.

Biden se va întâlni de asemenea cu liderii unor state est-europene membre ale NATO şi va ţine un discurs despre ”cum vom continua să fim alături de poporul Ucrainei cât timp va fi necesar”, a transmis Casa Albă.

Preşedintele american va pleca din Polonia miercuri, cu două zile înainte de împlinirea unui an de la declanşarea invaziei ruse.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus în aprilie trecut că îl aşteaptă pe Biden într-o vizită în cele din urmă. Deşi Casa Albă a respins prompt ideea, președintele Joe Biden a sosit, totuși, într-o vizită neanunțată la Kiev.

În luna martie, anul trecut, Biden le-a făcut o vizită trupelor americane staţionate la Rzeszow, în Polonia, la circa 96 km de graniţa cu Ucraina.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *