Casa Albă anunță un nou pachet de apărare aeriană pentru Ucraina

Poza prezintă liderii internaționali de la Summitul NATO, inclusiv Joe Biden, Olaf Scholz, Giorgia Meloni, Klaus Iohannis și Volodomir Zelenski.

În urma discursului susținut ieri de președintele american Joe Biden în cadrul Summitului NATO, Casa Albă a făcut publice detalii privind un amplu pachet de asistență militară destinat Ucrainei, concentrat pe întărirea capacităților de apărare aeriană ale țării.

Într-o declarație comună semnată de premierul olandez Dick Schoof, cancelarul german Olaf Scholz, premierul italian Giorgia Meloni, președintele român Klaus Iohannis și președintele ucrainean Volodomir Zelenski, Casa Albă a anunțat că Ucraina va primi „zeci de sisteme tactice suplimentare de apărare aeriană”. Printre acestea se numără baterii Patriot donate de Statele Unite, Germania și România, componente esențiale pentru operațiunile acestora de la Țările de Jos, și un sistem SAMP-T donat de Italia.

În plus, în lunile următoare, Statele Unite și partenerii intenționează să livreze Ucrainei un număr semnificativ de sisteme tactice de apărare aeriană, inclusiv NASAMS, HAWKs, IRIS T-SLM, IRIS T-SLS și sisteme Gepard. Această inițiativă are scopul de a extinde și consolida infrastructura de apărare aeriană a Ucrainei în fața amenințărilor actuale.

De asemenea, mai mulți alți aliați, printre care Canada, Norvegia, Spania și Regatul Unit, vor continua să contribuie la eforturile de susținere a Ucrainei prin furnizarea de interceptoare și alte echipamente critice de apărare.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *