Carlos Alcaraz câștigă US Open și devine cel mai tânăr număr unu mondial

Spaniolul Carlos Alcaraz a câștigat primul său titlu de Grand Slam și a devenit cel mai tânăr jucător de tenis masculin care a obținut locul 1 mondial. Jucătorul de 19 ani l-a învins duminică pe norvegianul Casper Ruud cu 6-4, 2-6, 7-6, 6-3 în finala de la US Open.

Alcaraz este cel mai tânăr campion de Grand Slam masculin de la Rafael Nadal, la Roland Garros 2005, și cel mai tânăr campion la US Open de la Pete Sampras în 1990.

Carlos Alcaraz devine cel mai tânăr număr unu mondial la tenis

„Este ceva la care am visat de când eram copil, să fiu numărul unu în lume, să fiu campion de Grand Slam. Acesta este un lucru pentru care am muncit foarte, foarte mult. Este greu să vorbesc acum, sunt multe emoții”, a declarat Alcaraz, care a căzut pe spate și și-a dus mâinile la față înainte de a sări să-l îmbrățișeze pe Ruud la fileu după ce a câștigat meciul.

El a trecut apoi pe lângă fotografi și a urcat în tribune pentru a sărbători în loja sa alături de echipa sa. Alcaraz, care a încântat fanii în timpul turneului de două săptămâni de la New York cu jocul său acrobatic, l-a înlocuit pe rusul Daniil Medvedev în fruntea clasamentului.

El este cel mai tânăr număr unu mondial de la începutul clasamentului ATP, în 1973, depășind recordul stabilit de Lleyton Hewitt, care avea 20 de ani când a devenit numărul unu în 2001. Alcaraz a avut un parcurs dificil până la titlu și a deținut, de asemenea, recordul pentru cel mai mult timp petrecut pe teren la un singur turneu de Grand Slam. Cea mai mare parte din cele 23 de ore și 40 de minute au fost ocupate de cele peste 13 ore de care a avut nevoie pentru a juca trei meciuri succesive de cinci seturi pentru a ajunge în finală.

„Întotdeauna spun că nu există timp pentru a fi obosit în runda finală a unui turneu de Grand Slam sau a oricărui turneu”, a declarat Alcaraz. „Trebuie să dai tot ce ai în tine”.

Colegul spaniol Nadal l-a felicitat pe jucătorul considerat în general drept moștenitorul său: „Felicitări @carlosalcaraz pentru primul tău Grand Slam și pentru numărul 1, care este punctul culminant al sezonului tău grozav, care sunt sigur că va fi mult mai mult”, a scris el pe Twitter.

Ruud a încercat să devină primul norvegian care să cucerească primul loc în top, dar nu a reușit să egaleze puterea lui Alcaraz. Finalist la Roland Garros, unde a fost învins de Nadal, Ruud este acum al doilea în lume de pe locul șapte.

Facebook

Comentarii

61 de răspunsuri

  1. Wow, marvelous weblog format! How lengthy have you ever been running a blog
    for? you make blogging look easy. The whole look of your website is great, let alone
    the content material! You can see similar here sklep internetowy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *