Carantină pentru nevaccinați. Modelul austriac

Austria plasează în carantină toate persoanele cu vârsta de minim 12 ani care nu s-au vaccinat împotriva coronavirusului, a anunţat cancelarul Alexander Schallenberg. Două milioane de austrieci nevaccinați nu vor mai putea ieși din case decât pentru cumpărături de produse esenţiale, mersul la serviciu (cu condiția unui test negativ), la şcoală sau la medic.

Măsura va intra în vigoare de luni, 15 noiembrie, și va fi valabilă într-o primă fază pentru zece zile, cu posibilitatea prelungirii restricțiilor drastice pentru a face față nivelurilor record de infectări cu Covid-19. Sâmbătă, s-au înregistrat peste 13.000 de noi cazuri.

65% din locuitorii Austriei sunt vaccinați cu două doze, sub media europeană de 67%. Spre comparație, Belgia și Franța și-au vaccinat 75% din întreaga populație, iar Spania 79%, informează Le Soir.

Guvernul de la Viena a anunțat că va organiza controale inopinate și a lansat apeluri insistente la vaccinare. Pentru personalul medical urmează să se introducă vaccinarea obligatorie, a anunțat ministrul Sănătății, Wolfgang Mueckstein, conform Deutsche Welle.

Europolis

 

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *