Candidatura Dianei Șoșoacă pentru funcția de primar al Capitalei a fost respinsă

Biroul Electoral de Circumscripție Nr. 42 din Municipiul București a luat decizia de a respinge candidatura Dianei Șoșoacă, președintă a partidului S.O.S. România, pentru funcția de primar general al Capitalei. Decizia vine în urma identificării unor probleme multiple în listele de semnături depuse de senatoarea pro-rusă.

Conform comunicatului emis de Biroul Electoral, din numărul total de 19.344 de susținători depuși de candidat, au fost eliminate 1.462 de susținători din cauza unor erori, rezultând un număr de 17.882 de susținători, insuficient pentru a îndeplini cerințele minime prevăzute de lege. Astfel, candidatura doamnei Șoșoacă a fost respinsă.

În replică, Diana Şoşoacă a acuzat că respingerea candidaturii sale a fost făcută la ordinul premierului Marcel Ciolacu. Aceasta a subliniat nu a anunțat niciodată public că va candida pentru funcția de primar general al Capitalei, dar consideră că Ciolacu își manifestă hegemonia prin intermediul unor decizii discutabile. Şoşoacă a explicat că a depus peste 19.000 de semnături, iar motivul respingerii nu poate fi atribuit insuficienței de semnături, ci unor probleme tehnice, cum ar fi lipsa adresei sau a numelui pe unele formulare.

Decizia poate fi contestată la Tribunalul București în termen de 48 de ore de la data afișării comunicatului.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *