Candidații susținuți de Trump se impun în alegerile primare

Alegătorii republicani au ales marți o serie de candidați care susțin falsurile electorale ale lui Donald Trump din 2020 în mai multe primare ale partidului pentru alegerile generale din noiembrie, o demonstrație clară a stăpânirii fostului președinte asupra partidului său.

În Kansas, activiștii pentru dreptul la avort au sărbătorit o victorie majoră atunci când alegătorii au respins cu o majoritate covârșitoare o inițiativă electorală care ar fi pus în pericol accesul la avort, în primul test electoral la nivel de stat de când Curtea Supremă a SUA a anulat cauza Roe vs. Wade.

Rezultatul din Kansas a sugerat că furia provocată de decizia Curții Supreme din iunie ar putea ajuta democrații să își mobilizeze alegătorii într-un moment în care mulți americani dau vina pe administrația președintelui democrat Joe Biden pentru creșterea prețurilor la benzină și alimente.

Dar marți, una dintre cele mai importante nopți de primare de la mijlocul mandatului din acest an, a subliniat dominația continuă a lui Trump în rândul republicanilor și sprijinul larg răspândit pentru afirmațiile sale false că alegerile din 2020 au fost fraudate. A fost, de asemenea, un avertisment pentru orice posibili contestatari republicani în cazul în care el ar căuta din nou Casa Albă în 2024.

Analiștii politici au considerat că respingerea inițiativei de limitare a avortului are implicații mai largi pentru viitoarele alegeri generale. După numărarea a 95% din numărul estimat de voturi, puțin sub 60% dintre alegătorii din Kansas au votat în favoarea protecției constituției statului privind avortul. Spre deosebire de alegerile primare republicane pentru postul de guvernator, inițiativa privind avortul din Kansas a reflectat opțiunile alegătorilor din ambele partide politice majore, precum și ale independenților.

„Când o interdicție totală pare a fi o posibilitate, atunci mulți oameni vor ieși la vot și veți pierde mulți dintre cei mai moderați susținători ai restricțiilor privind avortul”, a declarat Neal Allen, profesor de științe politice la Wichita State University.

Autor: Anca Stratulat

Facebook

Comentarii

73 de răspunsuri

  1. Wow, amazing weblog layout! How lengthy have you been running a blog for?
    you make running a blog look easy. The full look of your website is magnificent, let alone the content material!

    You can see similar here sklep internetowy

  2. Hello! I know this is somewhat off topic but I was wondering if you knew where
    I could locate a captcha plugin for my comment form? I’m using the same blog platform as yours
    and I’m having trouble finding one? Thanks a lot! I saw similar here:
    Ecommerce

  3. Hey there! Do you know if they make any plugins to help with Search Engine Optimization? I’m trying to get
    my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good results.
    If you know of any please share. Thanks! You can read similar text here:
    Sklep online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *