Demagogie germană? ”Criza energetică din UE poate fi depăşită doar în mod solidar”

Actuala criză energetică din Uniunea Europeană poate fi depăşită doar în mod solidar, a susţinut cancelarul federal german Olaf Scholz, astăzi, la Atena, în condiţiile în care Berlinul se opune unei plafonări a preţurilor la gaz în Europa, informează AFP, potrivit Agerpres.

„Suntem de acord asupra faptului că această criză nu poate fi depăşită decât de o manieră solidară”, a afirmat cancelarul Olaf Scholz, la finalul unei întrevederi cu omologul său grec, Kyrakos Mitsotakis.

Germania se numără printre ţările care se opun unei plafonări a preţurilor la gaz, care au crescut puternic în ultimele luni în majoritatea ţărilor, din cauza războiului din Ucraina şi a sancţiunilor economice impuse Rusiei.

În timpul summitului de săptămâna trecută, cele 27 de ţări membre ale UE au convenit asupra unei „foi de parcurs” pentru a pune în aplicare măsuri menite să încerce să limiteze explozia preţurilor la energie.

Dar miniştrii europeni ai energiei, care s-au reunit marți, nu au căzut de acord asupra unei plafonări a preţurilor la gaz, însă au decis să se reunească din nou, pe 24 noiembrie, pentru a încerca să adopte un pachet de măsuri, în încercarea de a depăşi această criză energetică.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *