Austria refuză România în Schengen, dar acceptă Croația

Cancelarul austriac Karl Nehammer a declarat că Austria nu se va opune aderării Croaţiei la Spaţiul Schengen, dar și-a exprimat rezervele privind accederea României și Bulgariei, potrivit Agerpres.

”Nu simţim aproape deloc presiunea migranţilor dinspre Croaţia către nord. Întrucât Croaţia îndeplineşte într-o manieră exemplară cerinţele de protecţie a frontierei, nu văd vreo problemă acolo. Ţările sunt votate în mod individual”, a spus Nehammer, potrivit cotidianului austriac Kleine Zeitung.

Cancelarul Nehammer a menţionat că ”există 100.000 de oameni în Austria care au trecut frontiera ilegal, dintre care 75.000 au tranzitat ţări ca România, Bulgaria şi Ungaria, fără a fi înregistraţi de autorităţile de acolo din domeniul securităţii”. ”Este un risc de securitate şi trebuie să ne ocupăm de asta”, a explicat oficialul austriac.

Anterior, ministrul de interne austriac Gerhard Karner a provocat îngrijorare, după ce a declarat că este împotriva extinderii Spaţiului Schengen prin includerea Croaţiei, a Bulgariei şi a României. Karner s-a pronunţat de mai multe ori împotriva extinderii spaţiului Schengen, despre care susţine că nu funcţionează, aşa cum se poate vedea – în opinia sa – din numărul crescut de solicitanţi de azil existent în Austria.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *