Cancelarul german vine în România

Cancelarul german Olaf Scholz va efectua o vizită în România, la sfârșitul acestei săptămâni, conform informațiilor oferite de News.ro. Scopul principal al acestei vizite este întâlnirea cu premierul Marcel Ciolacu, unde se vor discuta chestiuni de interes bilateral, de securitate și de politică economică. De asemenea, Scholz va participa la o reuniune la vârf a Partidului Socialiștilor Europeni, programată sâmbătă la București.

Premierul Marcel Ciolacu și cancelarul german Olaf Scholz, ambii reprezentanți ai partidelor din aceeași familie politică europeană, s-au întâlnit în mod informal în noiembrie anul trecut, la Malaga, în cadrul congresului socialiștilor europeni. După discuțiile cu prim-ministrul României, Scholz va participa la o masă rotundă alături de reprezentanții mediului de afaceri.

Această vizită a cancelarului german vine într-un context în care Europa se pregătește pentru alegerile din iunie. De asemenea, ieri, Bucureștiul a fost gazda unor importante întâlniri europene. Președintele Consiliului European, Charles Michel, prim-ministrul Belgiei, Alexander De Croo, premierul Ungariei, Viktor Orban, și premierul Republicii Croația, Andrej Plenković, au fost primiți la Palatul Cotroceni de către președintele Klaus Iohannis, pentru consultări privind Agenda Strategică a Uniunii Europene.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *