Cancelarul german a căzut și s-a rănit la față

Cancelarul Olaf Scholz a suferit răni ușoare, după ce a căzut în timp ce alerga în weekend, fiind forțat să-și anuleze unele întâlniri. Luni, el a postat o poză pe X, cunoscută anterior ca Twitter, unde apare purtând un plasture negru peste ochiul drept, cu urme roșii de zgârieturi vizibile în jurul marginii.

„Mulțumesc pentru urări de bine. Arată mai rău decât este!”, a scris el sub imagine, pe contul său oficial, adăugând: „Emoționat să văd meme-urile”.

Purtătorul de cuvânt al cancelarului, Steffen Hebestreit, a declarat că Scholz – care este un alergător constant de câțiva ani – e într-o formă bună, în ciuda accidentării. Cancelarul plănuiește să participe la întâlnirile programate săptămâna aceasta, inclusiv un tur al salonului auto IAA din München, marți, și un discurs în Parlament, miercuri.

„În actualele circumstanțe, se descurcă bine”, a spus Hebestreit la o conferință de presă. „A fost într-o dispoziție bună în această dimineață, deși încă pare puțin lovit”, conform Agenției France Presse.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *