Cancelarul Austriei îi face jocul lui Putin: Negocierile cu Rusia sunt o condiție pentru pace

Pentru a pune capăt războiului din Ucraina, Rusia trebuie adusă la masa negocierilor, susține cancelarul austriac Nehammer, potrivit Der Spiegel.

În timp ce președintele francez Emmanuel Macron ia în considerare trimiterea de trupe terestre europene în Ucraina, șeful guvernului austriac este convins că războiul poate fi încheiat doar prin dialog cu Rusia. Negocierile cu Rusia sunt, prin urmare, inevitabile, a declarat cancelarul austriac Karl Nehammer într-un interviu acordat redactorului-șef al „Zeit”, Giovanni di Lorenzo. În opinia sa, „nu poate exista pace fără Rusia”, a spus Nehammer.

O privire asupra situației actuale din Ucraina îl îngrijorează – în special în ceea ce privește istoria propriei sale țări: „Acesta este un război care are potențialul de a deveni mai mare și mai incontrolabil”, a spus cancelarul federal. „La început s-a spus că vom sprijini cu muniție, cu arme defensive. Apoi au existat multe tabuuri care au încetat brusc să existe. Așa că trimit și tancuri de luptă, acum avioane de luptă”.

Spre deosebire de alte state UE, care s-au poziționat în mod clar de partea Ucrainei după începerea războiului de agresiune rus, Nehammer a fost preocupat în primul rând de menținerea neutralității țării sale.

După război, va fi important să găsim modalități de a ne înțelege din nou, a declarat Nehammer pentru Die Zeit. Cu toate acestea, pacea trebuie sprijinită și de populația ucraineană: „Ucraina a fost invadată, ceea ce înseamnă că funcționează doar cu Ucraina”.

În Austria, FPÖ este cunoscut în special pentru legăturile sale strânse cu Moscova. Partidul este condus de rivalul lui Nehammer, Herbert Kickl. Din 2016, există un tratat de prietenie între FPÖ și partidul Rusia Unită al lui Vladimir Putin. Cancelarul austriac a declarat că nu poate furniza nicio informație dacă FPÖ beneficiază în prezent de subvenții din partea Rusiei – precizează Der Spiegel.

Facebook

Comentarii

2 răspunsuri

  1. Wow, awesome blog layout! How lengthy have you ever been running a blog for?
    you made running a blog look easy. The entire glance of
    your site is magnificent, let alone the content material!
    You can see similar here najlepszy sklep

  2. Wow, amazing weblog format! How long have you ever been blogging for?

    you made blogging glance easy. The overall look of your site is fantastic, as neatly as the
    content! You can see similar here sklep internetowy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *