Canada va oferi Ucrainei un sistem de apărare antiaeriană american

Premierul canadian Justin Trudeau a anunţat ieri achiziţionarea unui sistem de apărare antiaeriană din Statele Unite care va fi apoi oferit Ucrainei, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Acesta este primul sistem antiaerian NASAMS pe care Canada îl oferă Ucrainei, a spus Ottawa. Anunţul a fost făcut după o întâlnire bilaterală între premierul Justin Trudeau şi preşedintele american Joe Biden în capitala Mexicului.

Acest sistem de apărare este destinat contracarării bombardamentelor masive ruseşti care vizează infrastructura critică ucraineană.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat anunţul. „NASAMS pe care Canada l-a procurat pentru noi va fi un scut solid pentru oraşele şi cetăţenii noştri”, a spus Zelenski.

Acest sistem de apărare antiaeriană se adaugă blindatelor, obuzierelor, muniţiei şi hainelor de iarnă pe care Canada le-a furnizat Ucrainei pentru a ajuta la respingerea invaziei ruse.

Mai multe ţări au furnizat deja sisteme antiaeriene Kievului, precum Statele Unite, Norvegia, Spania, Germania şi Franţa.

Facebook

Comentarii

69 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *