Canada impune noi sancțiuni Rusiei după moartea lui Aleksei Navalnîi

Duminică, Canada a impus noi sancțiuni împotriva unor funcționari ruși în contextul morții lui Aleksei Navalnîi, denunțând „încălcări flagrante și sistematice” ale drepturilor omului comise de Rusia.

Potrivit informațiilor furnizate de AFP și preluate de Agerpres, aceste sancțiuni vizează șase înalți funcționari și membri ai personalului cu rang înalt din serviciile de urmărire penală, judiciară și corecțională.

Ottawa a emis un comunicat în care a subliniat că acești responsabili au fost implicați în încălcarea drepturilor omului ale lui Navalnîi, contribuind la aplicarea unei pedepse crude și, în cele din urmă, la decesul său. Ministrul de externe Mélanie Joly a declarat că Ottawa va menține presiunea asupra guvernului rus pentru a efectua o anchetă completă și transparentă privind moartea opozantului rus.

După decesul lui Aleksei Navalnîi, un critic înverșunat al președintelui Vladimir Putin, guvernul canadian condus de Justin Trudeau l-a convocat pe ambasadorul Rusiei în Canada, cerând o anchetă completă și transparentă asupra circumstanțelor morții acestuia. Navalnîi a murit pe 16 februarie într-o colonie penală din Arctica, unde ispășea o pedeapsă de 19 ani de închisoare pentru „extremism”.

Familia, prietenii și lideri occidentali l-au acuzat pe Putin că este „responsabil” pentru „uciderea” opozantului rus, acuzație respinsă ferm de Kremlin. În ciuda acestor evenimente, președintele rus nu a comentat încă moartea principalului său adversar, al cărui nume nu-l pronunță niciodată.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *