Canada: Record de permise pentru rezidență permanentă

Canada a stabilit anul trecut un record în materie de imigrație, acordând rezidență permanentă pentru 437.000 de străini, a anunțat guvernul canadian.

Guvernul își stabilise ca obiectiv să primească 431.645 de noi rezidenți permanenți în 2022, iar Ministerul imigrației a declarat că țara a atins acest obiectiv, ceea ce face ca acesta să fie cel mai mare aport anual de noi rezidenți din istoria Canadei.

Cifra de anul trecut este cu aproximativ 9% mai mare decât cea din 2021, când Canada a depășit recordul anterior, stabilit în 1913, și vine în contextul în care Canada încearcă să aducă 1,45 milioane de noi rezidenți permanenți până la sfârșitul anului 2025.

Canada se concentrează pe rezolvarea unui deficit acut pe piața muncii, a declarat Ministerul imigrației.

Persoanele cu permise de rezidență permanentă pot solicita cetățenia după cinci ani.

Până în 2036, se estimează că imigranții vor reprezenta până la 30% din populația Canadei, față de 20,7% în 2011, se arată în comunicat, potrivit Reuters.

Deficitul de muncitori calificați în industrii și servicii, precum domeniul sănătății, este acut, iar cele mai recente date oficiale arată că în octombrie erau 871.300 de locuri de muncă vacante.

Facebook

Comentarii

52 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *