Trump e disperat: Vinde Biblii pentru bani de campanie

Fostul președinte american are nevoie disperată de bani. Așa că s-a apucat de vândut Biblii pentru a obține fondurile necesare campaniei electorale.

Campania electorală în SUA este, în această etapă, concentrată îndeosebi pe strângerea de fonduri. De la Barack Obama încoace – se spune că el a reușit să colecteze cele mai multe fonduri din istorie, fapt ce i-a adus posibilitatea de a avea și campania electorală cea mai apropiată de manual – strângerea de fonduri de la micii donatori a animat toate campaniile electorale. Ba chiar este văzută ca elementul central care ar putea face diferența între candidați, în SUA.

Până acum, Joe Biden se află într-o poziție avantajoasă, el colectând mai multe fonduri decât rivalul său, Donald Trump. De cealaltă parte, candidatul republican face eforturi pentru a-și spori și el masa financiară. Mai mult, fostul președinte are nevoie disperată de bani, după ce un tribunal din New York i-a fixat o cauțiune de 175 milioane de euro – redusă la aproape jumătate dintr-o sumă și mai mare – pentru procesul său de fraudă, el riscând să îi fie închise conturile și să i se confiște bunurile.

În cea mai recentă încercare de a câștiga electoratul religios, miliardarul a anunțat, ieri, lansarea unei Biblii, la preţul de 60 de dolari, relatează News.ro. „God Bless the USA Bible” (Biblia „Dumnezeu să binecuvânteze SUA”) este numele acestei cărţi religioase, care va fi lansată cu puțin timp înainte de Paștele catolic.

Titlul este un ecou al cântecului de succes „God Bless the USA” al celebrului muzician conservator Lee Greenwood, care se cântă la fiecare dintre mitingurile lui Donald Trump. Cu acest cântăreţ country, miliardarul se lansează într-o nouă afacere.

„Redă Americii credinţa”, spune candidatul republican, o aluzie la sloganul emblematic al campaniilor sale prezidenţiale, „Make America great again”.

Fostul preşedinte îşi încurajează acum susţinătorii să cumpere aceste Biblii. „Fiecare american are nevoie de o Biblie în casa sa, iar eu am mai multe. Aceasta este cartea mea preferată. Este cartea preferată a multor oameni”, spune Donald Trump, care curtează intens cercurile evanghelice, de la alegerea sa în 2016.

Deşi fostul preşedinte nu vinde el însuşi Biblia, el primeşte redevenţe pentru achiziţii, explică The New York Times, care citează o sursă informată despre contract.

La jumătatea lunii februarie, fostul preşedinte al Statelor Unite a lansat și un nou model de adidaşi, decorat cu inițiala sa și steagul american. Modelul auriu, limitat la 1.000 de perechi, s-au vândut la prețul de 399 de dolari perechea, sub sloganul că adidașii sunt destinați „adevăraților patrioți”. Comentatorii politici au interpretat lansarea ca o mare lovitură publicitară pentru Donald Trump.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *