România și Bulgaria invocă posibilitatea renunțării la controlul la frontieră între ele

Reuniți la Varna, premierii Nikolai Denkov și Marcel Ciolacu și-au exprimat convingerea că Bulgaria și România vor fi admise în zona Schengen a Uniunii Europene. În caz contrar, ei au sugerat că cele două țări vor dezvolta acțiuni comune, conform publicației bulgare 24Chasa, citată de Rador.

Aceste declarații au fost susținute și de prim-ministrul Greciei, Kyriakos Mitsotakis. Cei trei lideri s-au întâlnit la reședința Evksinograd, situată lângă Varna, pentru a discuta despre proiecte de infrastructură menite să consolideze colaborarea între cele trei țări.

În cazul unui posibil refuz din partea Austriei și Olandei în ceea ce privește aderarea Bulgariei și României la Schengen, cele două țări au convenit să discute despre posibilitatea renunțării la controlul la frontieră între ele, chiar și în afara zonei Schengen.

Semnând un acord istoric pentru îmbunătățirea conectivității energetice, digitale și în domeniul transporturilor între cele trei țări, premierii român, Marcel Ciolacu, elen, Kyriakos Mitsotakis, și bulgar, Nikolai Denkov, au dat un semnal puternic al angajamentului lor pentru dezvoltarea infrastructurii regionale. Acest acord prevede creșterea conectivității de transport prin construirea de autostrăzi și căi ferate, precum și de noi poduri peste Dunăre care să lege România de Bulgaria.

Nu în ultimul rând, cei trei lideri au subliniat determinarea lor de a îmbunătăți nivelul de dezvoltare al țărilor lor, pentru a ajunge la standardele europene ale țărilor bogate, devenind astfel un exemplu de succes pentru alte țări. Pe lângă aceste aspecte, oficialii au discutat și despre situația din Ucraina și au condamnat recentele violențe din Israel.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *