Bulgaria rămâne puternic divizată: Partidul lui Borisov are un mic avans

Un bloc electoral condus de partidul GERB, al fostului prim-ministru Boiko Borisov, se află pe primul loc, cu un uşor avantaj, în urma scrutinului legislativ desfăşurat duminică în Bulgaria, indică rezultatele oficiale parţiale publicate după numărarea a 87% din voturi, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Rezultatele scrutinului, al cincilea în numai doi ani, arată că GERB şi mica formaţiune aliată SDS au obţinut împreună 26,6% din voturi, devansând blocul reformist prooccidental ”Continuăm schimbarea”, creditat cu 24,5%, şi partidul naţionalist prorus Renaşterea, care a întrunit 14,4% din sufragii.

Pe locul al patrulea se află partidul MRF al etnicilor turci, cu 13%, urmat de Partidul Socialist Bulgar, cu 9% din voturi.

Rezultatele scrutinului indică faptul că vor urma îndelungi discuţii pentru o coaliţie, cu puţine şanse de a produce un guvern stabil, date fiind neînțelegerile între liderii principalelor două blocuri, o situaţie ce ar putea conduce la un şaselea tur de alegeri în cursul acestui an, sunt de părere analiştii.

Facebook

Comentarii

77 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *