Bulgaria: Abuzuri asupra migranților?

Bulgaria se confruntă cu acuzații tot mai grave de abuz din partea persoanelor care încearcă să treacă granița cu Turcia. Solicitanții de azil au declarat că au fost obligați să se întoarcă în Turcia, reținuți, dezbrăcați și bătuți.

Țara, membră UE, servește drept poartă de intrare în bloc și încearcă să își înăsprească controlul vamal pentru a opri un număr tot mai mare de migranți care încearcă să ajungă pe teritoriul lor. În momentul de față, Bulgaria se confruntă cu un val de migranți ce a atins un nivel asemănător cu cel din 2015.

„De la începutul anului trecut am observat respingeri foarte intense și brutale ale migranților”, o practică care este ilegală în UE, a declarat Diana Dimova, șefa grupului bulgar de ajutor pentru refugiați Mission Wings.

Mărturiile solicitanților de azil culese de Agence France Presse și rapoartele agenției europene de frontieră Frontex indică, de asemenea, utilizarea unor metode brutale la frontiera de sud-est a națiunii balcanice.

Cifrele Ministerului de Interne arată că poliția de frontieră a zădărnicit 164.000 de încercări de „trecere ilegală” în 2022, față de 55.000 în 2021.

Numărul tot mai mare de migranți din Bulgaria a contribuit deja la blocarea cererii sale de a adera la zona fără vize, Schengen.

În încercarea de a opri fluxul, autoritățile bulgare au intensificat controalele de-a lungul gardului de sârmă ghimpată de 234 de kilometri care acoperă aproape întreaga graniță cu Turcia.

Autoritățile bulgare au negat în mod repetat acuzațiile de abuz.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *