Bulgaria a respins, și la Salzburg, propunerea de „Air Schengen”

Bulgaria insistă asupra aderării complete la spaţiul Schengen de circulaţie fără frontiere, nu doar pentru călătoriile aeriene.

Declarația aparține ministrului de interne bulgar, Kalin Stoianov, și a fost făcută la o întâlnire cu omologii săi din Austria şi România, la Kranj, în Slovenia, în cadrul conferinţei ministeriale Forumul Salzburg.

„Bulgaria şi România au îndeplinit toate criteriile pentru apartenenţa completă la Schengen, iar rezultatele ultimei misiuni în Bulgaria efectuate de experţi ai statelor membre, inclusiv Austria şi Olanda, au dovedit din nou acest lucru”, a spus ministrul bulgar, conform BTA, preluată de Agerpres.

Între cele trei ţări sunt în curs discuţii intense, se fac progrese, iar dialogul va continua, a comunicat ministerul.

Ministrul Stoianov a argumentat că extinderea Schengen în Bulgaria şi România va contribui la întărirea zonei fără frontiere şi va ameliora modul de funcţionare a acesteia.

El a adăugat că Bulgaria contribuie deja la securitatea în spaţiul Schengen prin implementarea mai multor măsuri şi a tuturor instrumentelor disponibile pentru un control ferm la frontiere şi cooperarea poliţienească.

În ceea ce privește România, ministrul de interne, Cătălin Predoiu, a declarat că, în principal, este vorba despre o schimbare de atitudine a Austriei, dar că nu s-a încheiat, deocamdată, nici un fel de acord, discuțiile continuând, atât cu statul austriac, cât și cu Comisia Europeană și cu președinția spaniolă a Consiliului European.

Facebook

Comentarii

77 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *