Bulgaria a înăsprit controalele la frontiere, în perspectiva aderării la Air Schengen

Bulgaria a înăsprit controalele asupra bunurilor și mărfurilor către și dinspre Austria începând cu 2024, transmite publicația austriacă Der Standard.

Verificările sunt în conformitate cu angajamentele asumate de Bulgaria și România față de Austria în cadrul acordului Schengen de a întări controalele la frontierele lor terestre, potrivit Agerpres.

Astfel, Bulgaria a realizat peste 7.200 de controale doar în primele șase zile ale anului 2024.

În timpul controalelor, au fost confiscate aproape 120.000 de țigări și 5,5 kg de tutun, precum și alte mărfuri, a precizat autoritatea vamală.

În plus, șase cetățeni sirieni care se presupunea că se îndreptau spre Austria au fost descoperiți la punctul de control de frontieră Vidin Ferry.

Controalele de frontieră vor continua pe cale terestră la toate punctele de control, până când Bulgaria va adera la spațiul Schengen.

După aceea, Bulgaria va controla doar frontierele externe ale UE cu Turcia și Serbia, potrivit autorității vamale.

Din martie 2024, controalele la frontierele aeriene și maritime cu Bulgaria și România vor fi ridicate.

Austria, care a blocat aderarea celor două țări la Schengen din decembrie 2022, a acceptat așa-numitul „Schengen Air” la sfârșitul anului 2023 și a pus trei condiții: supravegherea frontierelor externe ale acestor țări, creșterea controalelor la frontierele terestre și acceptarea de către România și Bulgaria a solicitanților de azil din Austria, în special din Afganistan și Siria.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *