Bulgária 2024 végéig csatlakozik a schengeni övezethez – jelentették be az illetékesek

Szófia arra készül, hogy 2024 végére a schengeni övezet és az euróövezet teljes jogú tagjává váljon – derül ki Gheorghi Gvozdeikov bolgár közlekedési miniszternek a BNT-nek adott nyilatkozatából, amelyet a Rador Radio Románia vette át.

Gvozdejkov miniszter kiemelte Bulgária schengeni csatlakozásának fontosságát, hangsúlyozva az integráció gazdasági előnyeit. „A schengeni övezetbe való belépés megkönnyíti az áruk gyors hozzáférését, és lehetővé teszi az emberek ingyenes utazását, ezzel is hozzájárulva országunk gazdasági fejlődéséhez” – magyarázta a bolgár illetékes.

Ez a bejelentés annak az időszaknak az összefüggésében történik, amelyben Bulgária jelentős előrelépést tett a schengeni csatlakozás feltételeinek teljesítése terén. Gvozdejkov azonban hangsúlyozta, hogy ezen az úton politikai akadályok is vannak, megjegyezve, hogy Ausztria határozottan ellenzi Bulgária schengeni csatlakozását. „Bár Ausztria jelentős fenntartásokat tanúsított, sikerünk a folyamatos erőfeszítéseknek és a megalapozott döntéseknek köszönhető” – tette hozzá a miniszter.

Befejezésül Gheorghi Gvozdeikov elismerését fejezte ki az európai partnerek támogatásáért és együttműködéséért, hangsúlyozva a nemzetközi kapcsolatok fontosságát és a vállalt kötelezettségek betartását.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *