Stația de metrou „Tudor Arghezi” a fost dată în folosință

Stația de metrou „Tudor Arghezi” de pe Magistrala M 2 (Pipera-Berceni) este funcțională, începând de astăzi.

Peronul stației se află la parter, iar zonele administrative sunt repartizate la nivelul celor două etaje. Totodată, stația este prevăzută cu cinci zone de acces pietonal. Accesul călătorilor pe peron este facilitat de șapte scări rulante, precum și de șapte lifturi care vor ușura accesul persoanelor cu dizabilități.

Lângă stația de metrou, a fost construită și o parcare park&ride de 350 de locuri, unde cei care locuiesc în zona Popești-Leordeni, Berceni și alte localități din jur pot lăsa mașina și veni în centrul Bucureștiului cu metroul.

„Marcăm un moment deosebit de important în istoria Bucureștiului. Este o investiție foarte imporantă și utilă pentru locuitorii Sectorului 4 și pentru cei care locuiesc în Ilfov”, a declarat primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, care a făcut apel la cetățeni să folosească stația de metrou.

În primă fază, trenurile vor circula la interval de 8 minute între stațiile Berceni – Tudor Arghezi, iar mai departe, până la Pipera, la interval de 4 minute. După finalizarea sistemului de automatizare, circulația metroului va fi la interval de 4 minute, a declarat directoarea Metrorex, Mariana Miclăuş.

Linia de metrou va fi extinsă până în comuna Berceni, autoritățile preconizând că anul viitor va fi demarată licitația de execuție.

Stația de metrou „Tudor Arghezi” a fost construită de Primăria Sectorului 4, în parteneriat cu Metrorex, investiția fiind de 50 milioane euro – fonduri nerambursabile.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *