Miniștrii europeni de Interne vor sporirea securităţii în UE

Miniştrii de Interne din Uniunea Europeană discută, astăzi, la Bruxelles despre îmbunătăţirea securităţii în blocul comunitar după atacurile letale din Franţa şi Belgia, precum şi despre îngrijorările legate de faptul că războiul dintre Israel şi Hamas va forţa strămutarea în masă a persoanelor, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Unii membri ai blocului celor 27 de naţiuni au cerut deja frontiere mai stricte, mai multe repatrieri de străini şi noi acorduri cu statele africane pentru a ţine pe teritoriile lor refugiaţi şi migranţi din Europa, după ce un migrant tunisian care nu a primit azil a ucis luni două persoane la Bruxelles.

Un profesor a fost ucis săptămâna trecută în nordul Franţei într-un atac pe care preşedintele Emmanuel Macron l-a condamnat drept „terorism islamist”.

Crimele au avut loc într-un moment de îngrijorare sporită privind securitatea în mare parte din Europa, legată de războiul dintre Israel şi Hamas.

„Implicaţiile situaţiei din Orientul Mijlociu pentru securitatea noastră internă sunt foarte actuale în acest moment”, a declarat un diplomat din UE implicat în pregătirea discuţiilor ministeriale.

Nu se aşteaptă ca miniştrii să ia decizii specifice, dar vor discuta despre ce evoluţii particulare ar putea determina palestinienii să fugă în număr mare sau să declanşeze acte violente în interiorul blocului comunitar.

Anul trecut, UE a primit câteva milioane de refugiaţi rezultaţi din războiul dus de Rusia împotriva vecinei sale Ucraina. În schimb, UE vrea să reducă imigraţia ilegală din Orientul Mijlociu şi Africa.

Facebook

Comentarii

90 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *