Bruxelles: Fanii suedezi au petrecut noaptea sub protecția poliției

Aproximativ 400 de fani suedezi au petrecut noaptea în hoteluri sub protecția poliției, după ce doi suedezi au fost împușcați luni la Bruxelles, conform BBC News.

Jucătorul suedez Lindelof, care joacă la Manchester United,  a spus că nu vede „niciun motiv” să se rejoace meciul, deoarece Belgia s-a calificat la Euro 2024, iar Suedia nu mai poate face acest lucru.

Scriind marți pe X – fost Twitter -, Lindelof a spus: „Sunt șocat și devastat de incidentele teribile de la Bruxelles cu atacurile cu sânge rece asupra colegilor noștri suedezi. Îmi lipsesc cuvintele pentru cruzime și inumanitate. Vreau să transmit cele mai profunde condoleanțe familiilor și prietenilor celor afectați… Am fost instruiți să stăm înăuntru și să nu ieșim. Majoritatea sunt la hotelurile lor până când este timpul să mergem acasă”.

UEFA – organul de conducere al fotbalului european – a anunțat că va fi ținut un moment de reculegere în memoria celor două victime, la toate partidele din preliminariile pentru Euro 2024, desfășurate marți.

Autoritățile franceze dublează securitatea pentru amicalul de marți dintre Franța și Scoția de la Lille, aflat la mai puțin de 100 de km de Bruxelles.

Facebook

Comentarii

85 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *