Borrell: UE pregătește noi sancțiuni pentru Rusia, după moartea lui Navalnîi

Statele membre ale Uniunii Europene sunt aşteptate să discute noi sancţiuni împotriva Moscovei, după moartea de săptămâna trecută a lui Aleksei Navalnîi, cel mai proeminent lider al opoziţiei din Rusia, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Înaintea unei reuniuni a miniştilor de externe din UE la Bruxelles, șeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, a precizat că următorul pachet de sancțiuni va fi pregătit în acest context.

„Trebuie să trimitem un mesaj de sprijin opoziţiei ruse. Aşadar, pe ambele fronturi, cel politic şi cel militar, trebuie să continuăm să sprijinim Ucraina şi poporul rus care doreşte să trăiască în libertate”, a spus Josep Borrell.

La rândul său, ministrul german de externe Annalena Baerbock şi-a exprimat speranţa, astăzi, la Bruxelles, că Uniunea Europeană va decide în curând cu privire la un al 13-lea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei, adăugând că acesta va lua în considerare moartea lui Aleksei Navalnîi.

„Miniştrii din UE vor trimite un puternic mesaj de susţinere luptătorilor pentru libertate din Rusia şi vor onora memoria lui Aleksei Navalnîi”, a spus Borrell, anunţând prezenţa Iuliei Navalnaia, soția opozantului rus, la reuniunea de la Bruxelles.

Aleksei Navalnîi a fost cel mai marcant reprezentant al opoziţiei în Rusia, el fiind condamnat, pentru proteste la adresa liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, la 19 ani de detenție.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *