Borrell ironizează afirmațiile lui Trump despre rezolvarea conflictului din Ucraina

Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, l-a provocat pe fostul preşedinte american Donald Trump să împărtăşească „formula sa magică” pentru a pune capăt, aşa cum pretinde, războiului din Ucraina în doar 24 de ore, informează AFP.

Într-o conferinţă de presă susţinută la finalul unei reuniuni a miniştrilor de externe ai Uniunii Europene, Borrell a comentat ironic: „Credeam că miracolele se întâmplă doar la Lourdes”, referindu-se la celebrul loc de pelerinaj catolic din sud-vestul Franţei.

Diplomatul european a recunoscut că până în prezent nu au reușit să descopere „formula magică” pentru a rezolva conflictul în 24 de ore, dar a subliniat că președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, l-a invitat pe Donald Trump să vină în Kiev și să contribuie la găsirea unei soluții rapide.

„Cei care doresc cel mai mult pacea, ca războiul să se termine, sunt, desigur, ucrainenii, și sunt sigur că ar fi încântați dacă președintele Trump le-ar putea oferi formula magică pentru a pune capăt războiului în 24 de ore”, a adăugat Borrell.

Cu alegerile prezidențiale din noiembrie apropiindu-se, Donald Trump, mare favorit în cursa pentru nominalizarea republicană, a repetat în mod constant că deține abilitatea de a rezolva conflictul ucrainean într-un interval de timp atât de scurt.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *