Boris Pistorius német védelmi miniszter ma megérkezett Kijevbe

A német védelmi miniszter, Boris Pistorius, ma érkezett Kijevbe, egy szolidaritási látogatással, kifejezve támogatását és csodálatát Ukrajna iránt, amelynek területét az orosz erők február 2022 óta megszállták. Ez Pistorius minisztersége második látogatása, mióta februárban átvette tisztségét, és röviddel követi az amerikai védelmi miniszter, Lloyd Austin, hasonló célú látogatását.

A német védelmi miniszter hangsúlyozta, hogy látogatásának fő célja további német támogatás ígérete Ukrajnának. Umerov ukrán védelmi miniszterrel folytatott megbeszélésén részletezik majd ezt az extra támogatást.

Boris Pistorius kijelentette, hogy látogatása elsősorban a németország mély tiszteletét és támogatását hivatott kifejezni Ukrajna bátor és költséges küzdelméért. Hozzátette, hogy tisztában van Ukrajna ebben a küzdelemben fizetett árral, és Németország az ország mellett áll ebben a nehéz időszakban.

A német miniszter látogatása egybeesik a kijevi Majdan téren tíz évvel ezelőtti proeurópai tüntetések kezdetének évfordulójával. Ebből az alkalomból a német védelmi miniszter virágot helyezett el az ezeknek a tüntetéseknek az áldozatainak emlékére emelt emlékműnél, amely során tucatnyi tüntető és néhány rendőr vesztette életét, és sokan megsebesültek.

A látogatás továbbá folytatja Németország elkötelezettségét Ukrajna iránt. Februárban Pistorius ígéretet tett arra, hogy Németország több mint 100 Leopard 1A5 típusú német gyártmányú harckocsit szállít. Ezek a tankok több szakaszban kerülnek kiszállításra, legkésőbb 2024 utolsó negyedévéig. Ez a katonai segítségnyújtás jelentős támogatást nyújt Ukrajna fegyveres erőinek a folyamatos nemzetbiztonsági fenyegetésekkel szemben.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *