Boris Johnson și Rishi Sunak conduc în cursa pentru funcția de premier al Marii Britanii

Boris Johnson și fostul său ministru de finanțe, Rishi Sunak sunt principalii pretendenți la înlocuirea premierului britanic demisionar, Liz Truss.

După ce Truss a demisionat joi, punând astfel capăt celor numai șase săptămâni de mandat, a început cursa pentru cele 100 de voturi din partea parlamentarilor conservatori, necesare pentru a intra competiția care, speră partidul, îi va redresa poziția.

Sunak, favorit în sondaje, urmat de Johnson

Boris Johnson, care a fost înlăturat de propriii parlamentari, în urmă cu trei luni, este printre favoriți, alături de Sunak.

„Cred că are acea experiență dovedită de a schimba lucrurile. El poate să le răstoarne din nou. Și sunt sigur că și colegii mei aud acest mesaj tare și clar. Boris Johnson poate câștiga următoarele alegeri generale”, a declarat parlamentarul conservator Paul Bristow despre Johnson la radio LBC, citat de Reuters.

Cu toate acestea, Johnson s-ar putea confrunta cu dificultăți, după ce mandatul său de trei ani a fost afectat, pe final, de scandaluri și acuzații de comportament necorespunzător.

Sunak, fostul analist de la Goldman Sachs, care a devenit ministru de finanțe chiar în momentul în care pandemia COVID-19 a ajuns în Europa, și care a fost pe locul al doilea după Truss în cursa pentru conducerea guvernului, din această vară, este favorit în sondaje, urmat de Johnson.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *