Bogdan Aurescu reprezintă România la Forumul Economic de la Davos

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, reprezintă România la reuniunea Forumului Economic Mondial de la Davos, care se desfășoară, conform tradiției, în aceste zile, în Elveția. Potrivit MAE, ministrul român va participa azi în cadrul unei sesiuni speciale dedicată rolului global al Europei.

Aproximativ 2.500 de participanţi sunt anunţaţi pentru ediţia din acest an, din 23-26 mai, între care peste 50 de şefi de state şi de guverne, precum și înalți oficiali internaționali și, în premieră, directori de mari companii.

Astăzi, și președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se va adresa participanților la forum, cu privire la războiul din Ucraina. De asemenea, vicepreședintele Comisiei, Frans Timmermans, va participa la discuțiile de la Davos pe tema securității energetice, în condițiile în care UE caută soluții în perspectiva introducerii embargoului asupra petrolului rusesc.

Dacă precedentele ediții au vizat criza sanitară care a pornit de la virusul Covid-19, forumul din acest an este axat pe războiul declanșat de Federația Rusă în Ucraina, liderii mondiali analizând impactul pe care acest conflict armat îl va avea asupra economiilor lumii.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a avut o intervenție în deschiderea lucrărilor de la Davos, îndemnând comunitatea internațională la sancțiuni maximale pentru Rusia. Spre dosebire de edițiile precedente, Rusia nu mai este reprezentată la dezbaterile de la acest forum mondial.

Europolis

Facebook

Comentarii