BNR lansează două monede cu ocazia aniversării a 20 de ani de la aderarea României la NATO

Banca Națională a României aduce în atenția pasionaților de numismatică două monede speciale, marcând aniversarea a 20 de ani de la aderarea țării noastre la NATO. Prin intermediul unui comunicat oficial, BNR a anunțat lansarea acestor monede de argint și tombac cuprat, ce vor fi disponibile în tiraje limitate.

Aversul ambelor monede prezintă Palatul Parlamentului, locul în care a fost ratificat tratatul de aderare la NATO. Inscripția „ROMANIA”, valoarea nominală și stema țării completează designul, alături de anul de emisiune, 2024.

Reversul comun al celor două monede ilustrează emblematicul logo al NATO, înconjurat de inscripțiile „ADERAREA ROMANIEI LA NATO” și „2004”, marcând astfel momentul istoric al aderării României la Alianța Nord-Atlantică.

Monedele vor fi puse în circulație în capsule de metacrilat transparent, însoțite de certificate de autenticitate redactate în limba română, engleză și franceză, semnate de guvernatorul BNR și casierul central.

Tirajul, limitat pentru fiecare monedă, este de 5.000 de piese, iar prețurile de vânzare sunt de 470,00 lei pentru moneda din argint și de 170,00 lei pentru cea din tombac cuprat, fără TVA.

Aceste monede de colecție, ce împletesc istoria și simbolurile naționale cu importanța aderării la NATO, vor fi disponibile pentru achiziționare prin sucursalele regionale ale Băncii Naționale a României din București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași și Timiș.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *