Blue Air anulează toate zborurile din România

Transportatorul aerian românesc low-cost Blue Air a anunțat suspendarea tuturor zborurilor din România până pe 12 septembrie, după ce Ministerul Mediului i-a blocat conturile bancare pentru neplata unei amenzi, făcând imposibilă plata furnizorilor.

Blue Air, care a încheiat un acord de restructurare a datoriilor în 2020 din cauza pierderilor suferite în timpul pandemiei COVID-19, a făcut acest anunț marți. Compania aeriană operează zboruri din București și din orașele Bacău, Cluj și Iași. În iulie, autoritatea națională pentru protecția consumatorilor (ANPC) a amendat compania cu 2 milioane de euro pentru anularea a peste 11.000 de zboruri în perioada aprilie 2021-aprilie 2022.

De asemenea, compania spune că evenimentele recente au blocat discuțiile pe care le avea cu două companii de investiții din Londra care erau interesate să intre în acționariat.

Clienții companiei aeriene își fac griji că nu își vor putea recupera banii de pe bilete. Premierul țării a anunșat că peste 2.000 de români au apelat la servicii de consolare în urma anulării zborurilor. De asemenea, turiştii care au luat pachete de vacanţă de la agenţiile de turism sunt nevoiți să ia legătura cu acestea, potrivit Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului.

Facebook

Comentarii

47 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *