Bilanțul accidentului feroviar din Grecia: 46 de morți. Proteste violente

Bilanțul celui mai mortal accident feroviar din Grecia ar urma să crească și mai mult, cu 46 de morți deja confirmați, dar zece persoane încă dispărute, au anunțat joi autoritățile.

Furia a crescut în întreaga țară cu privire la modul în care două trenuri s-au putut ciocni frontal pe aceeași linie, iar guvernul a declarat că va face tot posibilul pentru a se asigura că un astfel de accident nu se va mai repeta.

Vagoane au fost aruncate de pe șine, două au fost zdrobite în întregime și câteva au fost cuprinse de flăcări când un tren de pasageri de mare viteză cu peste 350 de persoane la bord și un tren de marfă s-au ciocnit în apropierea orașului Larissa, marți seara târziu.

„Suntem cu toții devastați de acest incident tragic. Pierderea și trauma pe care acest lucru a provocat-o, trauma fizică și psihică a supraviețuitorilor și angoasa acestei țări este uriașă și este dificil de gestionat, mai ales acum”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Giannis Oikonomou, într-o conferință de presă.

În timp ce mulți din Grecia cereau răspunsuri, salvatorii continuau să caute printre vagoanele de tren carbonizate și îndoite pentru a încerca să găsească mai multe victime. Multe dintre victime erau studenți care se întorceau acasă după un weekend prelungit. Zeci de persoane au fost rănite.

Miercuri seară, protestatarii au aruncat cu pietre în birourile companiilor de trenuri din Atena, înainte de a fi dispersați de rafale de gaze lacrimogene trase de poliție. Proteste au izbucnit, de asemenea, la Salonic.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *