Biden trece fără emoții primul test electoral

Preşedintele american Joe Biden (81 de ani) a câştigat detașat, sâmbătă, alegerile primare democrate din statul Carolina de Sud, potrivit Reuters. În același stat, la finalul lunii, scrutinul republicanilor se anunță mult mai spectaculos, pentru că Trump va încerca să-i dea lovitura de grație lui Nikki Haley.

Joe Biden este creditat cu 85.635 de voturi, adică 96,3%, după numărarea a 86% din buletinele de vot, cu mult în faţa celor doi rivali ai săi, de altfel puțin cunoscuți publicului larg: Dean Phillips, om de afaceri și membru al Congresului din Minnesota, şi Marianne Williamson, autoarea unor cărţi de dezvoltare personală.

„În 2020, alegătorii din Carolina de Sud au fost cei care au dovedit că toţi comentatorii se înşelau, au dat un suflu nou campaniei noastre şi ne-au pus pe drumul victoriei”, a transmis, într-un comunicat, echipa de campanie a lui Joe Biden.

„În 2024, oamenii din Carolina de Sud s-au exprimat din nou şi nu avem nicio îndoială că ne-aţi pus pe calea unei noi victorii prezidenţiale”, se arată în comunicat.

Ștefan Jianu

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *