Biden reia discuțiile cu președintele Chinei pentru atenuarea tensiunilor din Taiwan

Președintele american Joe Biden și președintele chinez Xi Jinping au început joi cea de-a cincea convorbire telefonică în calitate de lideri, în timp ce preocupările legate de o posibilă vizită în Taiwanul revendicat de China au crescut.

Casa Albă a precizat că convorbirea a început la ora 8:33 a.m., iar oficialii americani au declarat că aceasta va avea o agendă largă, inclusiv discuții despre invazia Rusiei în Ucraina, pe care China nu a condamnat-o încă. În esența sa, oficialii americani văd schimbul ca pe o altă șansă de a gestiona competiția dintre cele mai mari două mari economii ale lumii, ale căror legături au fost din ce în ce mai mult umbrite de tensiunile legate de Taiwanul, guvernat democratic, pe care Xi a promis că îl va reunifica cu partea continentală, prin forță dacă este necesar.

Biden a avut a cincea discuție cu președintele Chinei

Beijingul a lansat avertismente tot mai puternice cu privire la repercusiuni în cazul în care Pelosi ar vizita Taiwanul, o acțiune care ar fi o demonstrație dramatică, deși nu fără precedent, a sprijinului american pentru insulă, care spune că se confruntă cu amenințări militare și economice tot mai mari din partea Chinei. Washingtonul nu are relații oficiale cu Taiwanul și urmează o politică „o singură Chină” care recunoaște diplomatic Beijingul, nu Taipei. Dar este obligat de legislația americană să ofere insulei mijloacele necesare pentru a se apăra, iar în Congres au crescut presiunile pentru un sprijin mai explicit.

„Este vorba despre menținerea deschisă a liniilor de comunicare cu președintele Chinei, una dintre cele mai importante relații bilaterale pe care le avem, nu doar în acea regiune, ci în întreaga lume, pentru că atinge atât de mult”, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Casei Albe pentru securitate națională, John Kirby, reporterilor.

O persoană informată cu privire la planificarea convorbirii a declarat că administrația Biden consideră că angajamentul între lideri este cea mai bună modalitate de a reduce tensiunile legate de Taiwan. Unii analiști cred că Xi are, de asemenea, interesul de a evita escaladarea, în condițiile în care încearcă să obțină un al treilea mandat fără precedent la un congres al Partidului Comunist Chinez de guvernământ, așteptat în toamnă.

Biden dorește, de asemenea, să discute despre problemele legate de climă și de concurența economică, a declarat persoana informată, precum și despre ideea de a impune un plafon de preț pentru petrolul rusesc pentru a pedepsi Moscova pentru războiul din Ucraina, o problemă pe care secretarul Trezoreriei Janet Yellen a ridicat-o cu omologii chinezi la începutul lunii iulie.

Facebook

Comentarii

2 răspunsuri

  1. Wow, fantastic blog format! How lengthy have
    you ever been blogging for? you make blogging look easy.
    The full look of your site is magnificent, as neatly as the content!
    You can see similar here e-commerce

  2. Hey there! Do you know if they make any plugins to help with SEO?
    I’m trying to get my site to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good success.
    If you know of any please share. Thanks! I saw similar art here:
    Scrapebox AA List

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *