Biden, la demisia lui Liz Truss: „Nu am fost singurul care a crezut că a fost o greșeală”

Președintele Joe Biden a emis joi o declarație în care îi mulțumește premierului britanic Liz Truss pentru „parteneriatul său într-o serie de probleme”, ca răspuns la demisia liderului conservator după doar șase săptămâni de mandat.

Joe Biden, despre demisia premierului Liz Truss

„Statele Unite și Regatul Unit sunt aliați puternici și prieteni de durată, iar acest fapt nu se va schimba niciodată. Îi mulțumesc prim-ministrului Liz Truss pentru parteneriatul său într-o serie de probleme, inclusiv pentru că a tras la răspundere Rusia pentru războiul său împotriva Ucrainei. Nu am fost singurul care a crezut că a fost o greșeală. Cred că ideea de a reduce impozitele pentru cei super-bogați într-un moment în care… nu sunt de acord cu această politică, dar asta depinde de Marea Britanie. Vom continua să cooperăm îndeaproape cu guvernul britanic, în timp ce lucrăm împreună pentru a face față provocărilor globale cu care se confruntă națiunile noastre”, a declarat Biden, citat de Politico.

Truss l-a concediat săptămâna trecută pe prietenul ei apropiat și cancelar Kwasi Kwarteng în urma turbulențelor de pe piață și l-a înlocuit cu o alegere de centru, Jeremy Hunt. Noul cancelar a făcut praf, în esență, restul bugetului lui Truss, într-un efort de a calma piețele, dar nu a fost suficient pentru a o salva pe prim-ministru de cererile conservatorilor de a părăsi funcția.

Truss a declarat în timpul discursului său de demisie că, în cursul săptămânii viitoare, vor avea loc alegeri rapide pentru conducerea Partidului Conservator în vederea alegerii succesorului său.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *