Biden promite țărilor africane un ajutor de 2 miliarde de dolari

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat că se implică total în viitorul Africii, promițând un ajutor suplimentar de 2 miliarde de dolari pentru continent, potrivit Euronews. Anunțul a fost făcut la finalul unui summit de trei zile care a adus la Washington aproape 50 de lideri africani.

De asemenea, acesta și-a susținut în mod oficial sprijinul pentru ca Uniunea Africană să devină membru permanent al Grupului celor 20 de națiuni. Biden a anunțat alocarea unei sume suplimentare de 165 de milioane de dolari pentru a ajuta națiunile africane să desfășoare alegeri pașnice și transparente anul viitor.

Summitul este văzut, de asemenea, ca o acțiune de contracarare a influenței rusești și chinezești în Africa. Vorbind la conferință, Biden a spus: „Anunț o sumă suplimentară de 2 miliarde de dolari în asistență umanitară pentru a aborda insecuritatea alimentară acută din Africa. Asistența va contribui la asigurarea faptului că familiile nu trebuie să se culce flămânzi”.

Continentul este crucial pentru puterile globale datorită populației sale în creștere rapidă, a resurselor naturale semnificative și a blocului de vot considerabil în cadrul Națiunilor Unite. Unii lideri care au luat parte la summit au precizat că doresc ca administrația Biden să se abțină de la a-i forța să aleagă între SUA și concurenții săi globali atunci când vine vorba de chestiuni comerciale.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *