Biden, după prăbușirea podului din Baltimore: „Voi muta cerul și pământul”

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat, ieri, că Podul Key din Baltimore, statul Maryland, s-a prăbușit din cauza unui accident și va fi reconstruit, cât mai repede posibil.

Președintele – care este așteptat astăzi să meargă acolo – a promis că „va muta cerul și pământul” pentru a reface acest pod, urmând ca guvernul federal să aloce toate sumele necesare în acest sens.

Experții spun că noua structură ar putea costa peste 600 de milioane de dolari, ceea ce ar fi de zece ori mai mult decât prețul din anii 1970, când a costat 60 milioane de dolari.

„Vom lucra cu partenerii noștri din Congres pentru a ne asigura că statul primește sprijinul de care are nevoie. Nu plecăm până nu terminăm acest lucru”, s-a angajat președintele Joe Biden.

Reamintim că Podul Key s-a prăbușit complet, în noaptea de luni spre marți, puțin după miezul nopții – ora 1.30, după ce o navă încărcată cu containere a lovit violent unul dintre pilonii podului.

Cu puțin timp înainte de plecarea din Baltimore, echipajul navei a alertat autoritățile că a pierdut controlul asupra vasului, așa că administrația orașului a reușit să închidă traficul pe pod, înainte să fie lovit, lucru „care a salvat, fără îndoială, vieți”, a mai spus Biden.

Pe pod se aflau, totuși, echipaje de muncitori care efectuau lucrări de reparație a carosabilului. Cel puțin șase dintre aceștia sunt încă dispăruți și căutați de salvatori în apele râului Patapsco.

Portul Baltimore este închis „până la noi ordine”. Este considerat al 11-lea cel mai mare port din SUA, dar și cel mai aglomerat, fiind folosit îndeosebi pentru exporturile de mașini.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *