Biden marad az elnökválasztási versenyben: „Nem megyek sehova!”

Joe Biden hétfőn megerősítette, hogy folytatni kívánja az elnökválasztási versenyt a 2024-es választásokért, hangsúlyozva a választások támogatásába vetett bizalmát, és visszautasította a kilépésre irányuló felhívásokat – írja a Reuters.

Az MSNBC Morning Joe-nak adott interjújában Biden határozottan kijelentette: „Nem megyek sehova.” Arra buzdította azokat, akik más irányt akarnak, hogy induljanak ellene az augusztusi Demokrata Párt Nemzeti Kongresszusán, Biden hangsúlyozta, hogy határozottan hiszi, hogy ő a legjobb jelölt a republikánus Donald Trump ellen a novemberi választásokon.

Nyilatkozata egy június 27-i bírált vitát követett, amely kérdéseket vetett fel teljesítményével és szellemi képességeivel kapcsolatban. A prominens személyiségektől és hírszervezetektől való távozásra irányuló nyomás vádjával szemben Biden hangsúlyozta, hogy nincs megingatva.

A Kongresszusban megválasztott demokratáknak írt levelében Biden arra buzdította őket, hogy „gyűljenek össze” a jelöltsége körül, hangsúlyozva, hogy a párt irányával kapcsolatos minden bizonytalanság előnyére válhat ellenfelének, Donald Trumpnak.

„A találgatások ellenére határozottan eltökélt szándékom, hogy versenyben maradok” – zárta szavait az amerikai elnök, hangsúlyozva, hogy eltökélt szándéka, hogy folytassa a választási csatát annak érdekében, hogy a Fehér Ház a Demokrata Párt vezetése alatt maradjon.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *