Biden l-a asigurat pe Netanyahu de sprijinul SUA pentru securitatea Israelului

Preşedintele Joe Biden l-a felicitat luni pe Benjamin Netanyahu pentru victoria partidului său, Likud, în urma unor alegerilor legislative care s-au desfăşurat săptămâna trecută în Israel, a declarat purtătoarea sa de cuvânt, Karine Jean-Pierre, potrivit Agerpres.

Preşedintele american a „subliniat sprijinul său neclintit pentru securitatea Israelului”, a adăugat ea, în cursul unei conferinţe de presă, indicând că administraţia SUA „urmăreşte îndeaproape procesul de formare a guvernului” în Israel.

Anterior, Netanyahu anunţase că primise felicitări din partea preşedintelui american, în care a spus că alianţa dintre SUA şi Israel este mai puternică decât oricând, relatează Reuters.

Netanyahu a declarat că i-ar fi spus lui Biden că ei pot de acum „să încheie mai multe acorduri de pace şi să facă faţă ameninţării agresiunii iraniene”.

Recentele alegeri legislative din Israel, cinci în mai puţin de patru ani, au confirmat revenirea la putere a lui Benjamin Netanyahu, care este susţinut în prezent de mai multe mici partide ultranaţionaliste şi religioase.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *