Biden, dezacorduri cu Zelenski privind originea rachetei care a lovit Polonia

Președintele SUA, Joe Biden, a contestat afirmațiile lui Volodimir Zelenski potrivit cărora racheta care a aterizat în Polonia și a ucis două persoane nu ar fi fost de origine ucraineană.

Președintele Ucrainei a declarat miercuri că nu are „nicio îndoială” că racheta „nu era ucraineană” și a cerut ca oficialii săi să aibă acces la locul exploziei. Pe de altă parte, Biden a spus că traiectoria sugerează că este puțin probabil ca racheta să fi venit din Rusia și, când a fost întrebat joi despre comentariile lui Zelenski pe această temă, a declarat reporterilor: „Nu aceasta este dovada”.

Racheta a lovit un siloz de cereale de la o fermă din Przewodow, la aproximativ șase kilometri de granița Poloniei cu Ucraina. Explozia a stârnit un val de proteste la nivel internațional pe fondul posibilității ca aceasta să reprezinte un atac rusesc asupra teritoriului NATO, după ce Ministerul polonez de Externe a descris racheta ca fiind „de fabricație rusească”.

Cu toate acestea, Moscova insistă că nu a lansat racheta, iar ministerul rus al apărării neagă implicarea Rusiei, afirmând că: „Niciun atac asupra țintelor din apropierea frontierei de stat ucraineano-poloneze nu a fost efectuat cu mijloace de distrugere rusești”.

Facebook

Comentarii

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *