Belgorod: Rusia susţine că a eliminat toţi ”sabotorii”

Ministerul rus al Apărării a afirmat marţi că i-a lichidat pe toţi ”sabotorii” care au atacat luni regiunea Belgorod, la graniţa cu Ucraina, ţară care s-a disociat de acest atac, transmite EFE, potrivit Agerpres.

”Grupurile armate naţionaliste au fost încercuite şi eliminate. Peste 70 de terorişti ucraineni au fost lichidaţi”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Igor Konaşenkov, în raportul său zilnic de război.

El a subliniat că o parte dintre atacatori au fost respinşi în Ucraina, unde artileria rusă a continuat să îi atace „până la eliminarea completă”. De asemenea, au fost distruse patru vehicule blindate şi cinci camionete.

În operaţiunea antiteroristă au fost implicate unităţi care protejează graniţele Districtului Militar de Vest, artileria şi aviaţia.

Autorităţile din Belgorod, care au fost nevoite să evacueze nouă localităţi din provincie, au estimat că zece persoane au fost rănite în urma atacurilor, în timp ce o femeie în vârstă a murit în timpul evacuării.

Guvernatorul Viaceslav Gladkov a susţinut că este vorba de sabotori ai forţelor armate ucrainene, dar un reprezentant al Direcţiei de Informaţii Militare de la Kiev a afirmat că în spatele atacurilor se află două grupări de ruşi care luptă de partea Ucrainei: Corpul Voluntarilor Ruşi şi Legiunea Libertate pentru Rusia, care au revendicat luni atacul.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a exclus ca Putin să organizeze o reuniune extraordinară a Consiliului de Securitate al Rusiei dedicată incursiunii de la Belgorod, aşa cum a făcut în martie anul trecut după o incursiune similară în regiunea de frontieră Briansk, revendicată de Corpul Voluntarilor Ruşi.

Facebook

Comentarii

42 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *