Belgorod: Noi incidente pe teritoriul Rusiei

Guvernatorul regiunii ruse Belgorod, Viaceslav Gladkov, a anunţat alte două incidente astăzi, declarând că un atac cu dronă deasupra localităţii Novaia Tavoljanka a eşuat, deoarece dispozitivul lansat nu a explodat, iar la Terezovka au fost bombardamente care au rănit o persoană şi aceasta a avut nevoie de spitalizare, relatează The Guardian, potrivit News.ro.

Potrivit unei actualizări a situaţiei făcute de Viaceslav Gladkov, nouă persoane sunt în continuare spitalizate, dintre care trei sunt în stare gravă, la terapie intensivă, funcţionarea serviciilor de utilităţi continuă să fie întreruptă, iar peste 500 de persoane rămân strămutate în urma incursiunii de luni din Belgorod atribuită de Moscova unor „sabotori ucraineni”, în timp ce Kievul neagă orice responsabilitate şi spune că este vorba de naţionalişti ruşi anti-Kremlin.

„Noaptea nu a fost în întregime paşnică. Au avut loc un număr mare de atacuri cu drone. Majoritatea sistemelor de apărare antiaeriană au făcut faţă, dar există pagube în Belgorod: maşini, case particulare, clădiri de birouri. Cel mai important lucru este că nu există niciun fel de victime”, a spus Gladkov.

„O conductă de gaz a fost avariată în districtul Graivoron, un mic incendiu este în desfăşurare. De asemenea, se lucrează la refacerea reţelelor electrice, care au fost deteriorate în timpul intrării grupului de sabotaj şi recunoaştere. Toate lucrările de restabilire a alimentării cu energie electrică în districtul Graivoron vor fi finalizate astăzi. După aceea, vor fi restabilite alimentarea cu apă şi comunicaţiile celulare”, a adăugat guvernatorul.

„Există peste 550 de persoane în centre de cazare temporară. Sper, de asemenea, că de îndată ce forţele de securitate vor finaliza curăţarea teritoriului şi vor permite acest lucru, vă veţi putea întoarce la casele voastre. Calculul general al pagubelor din ultimele zile în districtul Graivoron nu a fost finalizat”, a mai transmis Gladkov.⠀

„Am primit, de asemenea, informaţii suplimentare din districtul Iakovlevski. Noaptea, în satul Tomarovka au fost lansate de două ori dispozitive explozive cu drone asupra a două clădiri administrative. Nu au existat incendii, morţi sau răniţi”, a comunicat guvernatorul.

Share on facebook
Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.